top of page
Search
  • Kristo Saarna

Uku Neemre aka Kriipsu-Uku

Praeguse aja noorte üheks lemmikmuusika žanriks võib pidada rap’i. Paljud kuulavad seda, kuid vähesed tegelevad selle tootmisega. 10.b klassis käib Uku Neemre, artistinimega Kriipsu-Uku, kelle hobiks on rap-muusika tootmine ja esitamine.

Ukule on juba väikesest peale meeldinud muusika ja selle kirjutamine. 5-aastasena ütles ta oma vanematele, et soovib tulevikus lauljaks saada. Kuigi selles eas on tulevikuplaanid kärmed muutuma, püsib see unistus siiani. Ühel hetkel sattus Uku kätte arvuti, kus oli muusika produtseerimise programm FL-studio. Esialgu oli muusika loomine lihtsalt põnev ajaviide, kuid aja möödudes muutus see järjest olulisemaks.

Esimene lugu sündis kahe õhtuga ja koostöös kahe sõbraga. Sel hetkel tundus lugu väga hea. Nüüd, tagantjärele nad seda enam nii kõrgelt ei hinda, kuid Uku arvates on see normaalne, sest tänu sellele ta mõistab, kui palju on selle ajaga arenenud. Esimese loo avaldamisega on meeles ainult positiivsed tunded.

Laulude sõnad kirjutab Uku ise. Ta saab ideid elust enesest, kuid kirjeldab nähtusi värvikamalt ja suuremalt, kui need on. Inspiratsiooni ammutab ta teda ümbritsevatest inimestest, õhkkonnast, sündmustest elus, filmidest. Sündinud on ka laule, mille sõnade taga peitub hoopis midagi muud, kui kuulaja võiks arvata.

Muusika loomisega üritab Uku tegeleda vähemalt üle päeva. Talle meeldib, kui saab muusika produtseeritud või sõnad valmis. On ka perioode, mil pole aega, tahtmist või inspiratsiooni räpiga tegeleda.

Tulevikuplaanid on Ukul suured. Ta tahaks edaspidi veel tõsisemalt muusika loomisega tegeleda, ent vaatab, mis aeg toob, sest elu on täiesti ettearvamatu ja kunagi ei tea, mis juhtuda võib. Tuleb endasse ainult uskuda.

Uku kuulab erinevat muusikat, funkist rockini, kuid lemmik-žanriteks peab uue laine hiphoppi ja rappi. Vahepeal lõpetab lemmikmuusika kuulamise, sest liiga palju head asja väsitab ka ühel hetkel ära.

Uku kõige esimene live toimus Paides. Selle korraldas ta ise koos noortekeskuse ja sõbra abiga. Kui esimesel live´l oli kohal 70-80 inimest, siis teine kontsert toimus juba Club Hollywoodis, kus oli kohal üle 1000 inimese. Kõik festivalid ja lava taga veedetud ajad on olnud omamoodi meeldejäävad ja õpetlikud.

Uku Neemre, artistinimega Kriipsu-Uku, muusikat saab kuulata SoundCloudist ja Spotifyst.




193 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page