top of page
Search
  • Rasmus Alvar Jõekaar

Oktoobrikuise koogimüügi tagasivaade

Meie koolis on tore traditsioon, et gümnasistid teevad igasugu maitsvaid küpsetisi ja siis müüvad neid üksteisele. Oktoobris toimus koogimüük päris mitu korda. Mõned küpsetised osutusid letil eriti populaarseks ja said kiiresti otsa. Nüüd on aeg need kokku võtta.

Esimesena Helena Angela Kiisleri šokolaaditükkidega küpsised. Helenal on kaks küpsetist, mida ta valmistab suuremale seltskonnale või kingiks, brownie’d ja küpsised. Kord kinkis ta küpsiseid Linneale, kes soovitaski tal neid ka koogimüügi jaoks teha. Küpsised on Subway küpsiste retsepti järgi, sisaldades ka piimašokolaadi ja valge šokolaadi tükke. Helena tõi eriti välja, et ta nägi palju vaeva jahu sõelumisega. Need küpsised osutusid nii menukaks, et müüdi välja kahe vahetunniga. Et kolmandal vahetunnil saaksid neid ka väikesed koolilapsed osta, tuli neid teadlikult kõrvale panna.

Järgmiseks Polina Paenurme halloweeni-teemalised Red Velvet muffinid oma erilise välimusega. Neid muffineid kaunistasid “verised klaasikillud”, mille ettevalmistus oli aeganõudev. “Klaasikildude” jaoks oli vaja suhkrut sulatada nii, et see ei pruunistuks, kuid sellega läks nihusti. Õnneks Polina ema on kokandusega tegelenud üle 20 aasta ning aitas mõne minutiga suhkru õigesse konsistentsi saada. Idee leidis Polina Pinterestist. Ta ise tundis, et ei olnud kuigi ägedaid muffineid teinud. Kui aga koogimüük lõppes, olid Polina õnneks muffinid ülimenukad.

Kolmandaks kirjutame Gerli Rehkalti laimikoogist. Gerli leidis retsepti TikTokist ja oli seda juba tükk aega tahtnud proovida. Koogimüük oli hea võimalus end proovile panna. Kook oli lihtne ja koosnes mõnest koostisosast, nagu laimimahl, -koor, kondenspiim, paar muna jne. Gerli arvates tuli kook hea. Seda oli ka oli näha, sest müügiletil oli see vaid paar vahetundi, enne kui kõik otsa sai.

Kuu aja pärast saab lugeda kokkuvõtet novembri parimatest hõrgutistest. Loodame, et saate koolis edasi käia ja ka koogimüügil ostelda!



23 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page