top of page
Search
  • Rasmus Alvar Jõekaar

Millega sisustada sügisvaheaeg?

Updated: Nov 11, 2021

Peagi saabub vaheaeg ning keegi ei pea koolis käima. Saab minna vanaemale külla või reisile, kuid siiski paljudel arvatavasti viimast võimalust hetkel ei ole. Seetõttu panime kokku nimekirja, millega saaks vaheaja sisustada, kellele midagi õppida pole jäetud.

Mõnel päeval, mil tunned end igati tegusalt, saad Kookerist mõnusa magusa hommikusöögi. Üle Tallinna on neil neli kohvikut ning lisaks pannkookidele on neil head joogid nagu smuutid ja limonaadid, mida kõrvale juua. Miks ka mitte just nende jookide pärast sinna minna! Fentimansi limonaadid ootavad õnneks sind iga toidupoe letil. Kookeris on mitmekesine valik, tänu millele saab igaüks end hellitada oivaliste maitsetega.

Kui smuutid ja limonaadid ei kütkesta sinu maitsenäsasid, siis Vanalinna ääres Müürivahe tänaval on Boba Koda, kust saab kindlasti Tallinna parimat boba teed. Kui päevasel ajal kohale minna, võid märgata väikest saba ukse taga, kuid meie kooli kangeid õpilasi see heidutama ei peaks.

Söömisest võib kõht kindlasti tuksi minna, mistõttu soovitame juua kombuchat ehk teeseenejooki. Säsi pruulikoja kombuchad maitsevad hästi ja on sinu kõhu tervisele äärmiselt vajalikud.

Pargis jalutamine või ka miks mitte mere ääres promeneerimine on mõnusad, värske õhk on värskendav ja aitab puhata - selleks vaheaeg mõeldud ongi!

Seejärel tasuks külastada Ajaloomuuseumi mõnd filiaali, kust leiab palju põnevat. Vanalinna müürist leiad Teatri- ja Muusikamuuseumi, samuti on vanalinnas Suurgildi hoone, mis kunagi ei väsi üllatamast. Pirital ja selle lähistel elavatel noortel on ilmselt mugavam külastada Filmimuuseumi, kuhu kindlasti ei ole veel kõik sattunud ja nüüd on hea võimalus sellega tutvust teha!

Veel võiks käia Vabamus, mis on kesklinnas ja peaaegu et Vabaduse väljakul. Praegusel ajutisel näitusel eksponeeritakse seal dokumendi tagamaid ja mõju, mis anti välja USAs 1940. aastatel ja millel oli toona oluline mõju Eesti iseolemise toetuseks.

Kui Filmimuuseumis käidud, siis lühikese bussisõidu järel tasub minna Forum Cinemas Coca-Cola Plaza kinno, kus näeb uusi ja vanu, eesti-, vene- ja ingliskeelseid filme. Kui kõht on vahepeal tühjaks läinud, siis Coca-Cola Plaza kinosnäkid ja toidud sind külmaks küll ei jäta! Pärast kinokülastust soovitame juua mõnd Semu mahla, näiteks astelpajumahla, sest see on silmade tervisele kasulik.

Üldiselt filmid kestavad võrdlemisi kaua. Enese turgutamiseks sobib suurepäraselt uisutamine. Škoda Jäähallis on aastaringne uisuplats, kus ka 30-kraadises suvesoojuses saab uisutada. Jäähall jõudmiseks kasuta ekspressbussi, mis on vaid sõrmenipsu kaugusel.

Oma õhtupoolikud võiksid veeta Noorsooteatris, kus sügishooajal on kavas palju noortele suunatud huvitavaid lavastusi. Mängukavast leiab Tammsaare ainetel “Poisi ja libliku”, üle 15-aastastele “Ninasarviku” ja “ÜLT” ning noorematele kooliõpilastele “Röövel Hotzenplotzi”.

Vaheajal on lihtne sattuda ka Pärnusse, kuhu alla 19-aastased viib õhtuti tasuta buss. Pärnus on kohe üle silla tulles Endla teater, mille mängukavast leiab hetkel head tagasisidet saanud lavastused “Kummitused”, “Hotelli laibaga”, “Tango” ja “Must lind”.

Esialgu tegevusteta jäänud päeval ootab sind TantsuGeen oma paljude rühmatrennide ja tantsutundidega. Tantsustiile, mille vahel valida, on palju ning kindlasti leiavad ka erisoovid kohapeal lahenduse.

Kindlasti tasub üle vaadata ka Free Flow tantsu- ja muusikakool! Free Flow alustas sel sügisel oma 13. hooaega. Koht, kus saab õppida üle 20 erineva tantsustiili, erinevaid pille kui ka hääleseadet nii iseenda jaoks, võistlusteks kui ka esinemisteks. Sealt leiab nii algaja kui ka professionaal sooja ja üksteist toetava atmosfääri. FreeFlow asub Tallinna vanalinnas ning kõiki huvilisi oodatakse kogu hooaja vältel tasuta proovitundidesse! #sestkõiktantsivad

Kui aga tants ei ole sulle, siis Ronimisministeeriumis saad mängu panna enda turnimisoskused ja tunda end kui tõeline mägironija.

Igatsed hoopis jõusaali või rühmatrenne? MyFitness ootab lahkelt. Neil on väga lai jõusaalide võrgustik ning sinna on lihtne minna, kuna need spordiklubid on enamasti kodule lähedal. Pärast trenni joo kindlasti Värska Vett, et end turgutada. Kuid ka kraanivesi on Tallinnas Euroopa parim!

Vaheaeg on puhkamiseks ja mõnusaks aja veetmiseks. Loodetavasti igaüks leiab endale midagi lõõgastavat ja põnevat!



68 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page