top of page
Search
  • Elo Sarik, Elisabeth Rindemaa, Päike Triinu Tamm

Kui rebased koolimajja jõudsid, oli ristimine juba alanud...


10.A klass: ajaraiskajate mantra



Meie kallid ajaloohuvilised 10.A klassis on selle lühikese ajaga, milleks oli ainult seitse nädalat, suutnud juba luua uusi mälestusi ning õppeaasta alustanud suure pauguga, nagu tegelikult peabki! Tuleb välja, et enamik klassist on ajaloolased, kes tegelikult tulid õigust õppima, kuid ega nad põlga ära ka ajalugu.

Klassi iidol on Kristo, tore mees, kes selgitab perfektselt ajaloolisi sündmusi YouTube’i videote kaudu. Kuid Kristost armsamaks on saanud muidugi klassijuhataja Anu Mõttus, kes tunneb alati oma klassi koridori peal kohe ära, ükskõik kui kaugel nad ka ei oleks. Ta küpsetab oma lastele imelisi kooke, mis on kõigile südamesse jäänud juba esimese perioodi lõpuks.

Silmatorkavad tegelased on kindlasti Georg Pallas ja tulevane koolikokk Anete Vaha. Georg hiilgab oma humoorika iseloomuga ja sellega, et ei karda selgelt ja valjult oma arvamust välja öelda. Kuna ta on väga sümpaatne inimene, siis on ka pakutud, et Pallasest saab tulevane poliitik. Samuti on tähelepanuväärne kuju Laurits, 10.A klassi oma kalamees, kellest saab tulevikus kõige tuntum kalur Eestis. Mainimata ei saa jätta Mikk Eke Kalameest, kes välimuselt meenutab Simonit “Alvin ja koopaoravatest”.

Kuigi klass on olnud koos päris lühikest aega, on siiski õiguse huvilistel tekkinud juba palju naljakaid ja meeldejäävaid mälestusi. Keegi neist ei suuda enam rebaste ristimise tõttu vaadata õli normaalse pilguga, sest jumalatelt osaks saava karistuse hirmus tuli kõigil alla neelata lonks õli. Rebaste ristimisega seoses meenub ka nn linnarets, millel osalemist ei takistanud asjaolu, et järgmisel päeval tuleb varakult kooli jõuda. Kõik olid väga õnnelikud, et kedagi ei loobitud munadega.

Klass ise kirjeldab end kui kaootiline grupp inimesi, kellega ei hakka kunagi igav. Kui pealiskihi alla süüvida, siis selgub, et tegu on toredate, lõbusate ja lahkete noortega, kes kõik tahavad gümnaasiumi lõpetada samas koosseisus ning loodetavasti üheskoos ka täiskasvanuks saanud.



10.B klass: majanduslikult majandavad rebased



10.B klass on alates esimesest koolipäevast silma paistnud oma kambavaimu ja kreemikoogi armastuse poolest. Nimelt on B klassi üheks suureks iidoliks saanud majanduseõpetaja Tiina Saar, kes on vist kõikidele oma õpilastele riigieelarve ja muud rahaasjad läbi kreemikookide selgeks teinud. Mainimata ei saa ka jätta klassijuhataja Kaire Lõhmust, kelle vastutulelikkus ja õpilaste motiveerimine päästab tihti noorte päeva.

Lisaks Kaire Lõhmuse valvsa pilgu all kontrollitud tervetele pükstele on B klass 51. lennu hulgas tuntud Playboxi suurmeistri Evaliisi konspektide poolest. Klassis on ka selgelt aru saada, et Liisel ja Oliveril on tõeline potentsiaal saada tulevasteks presidentideks, eks näis, kumb neist esimesena oma ametiaja saab.

Olles koos olnud vaid ligi poolteist kuud, on B klassil palju ühiseid mälestusi, mis neid nüüd üheks pereks loovad. Üksteisele on elatud nii valjuhäälselt kaasa, et pärast oli paljudel hääl veel mitu päeva lausa kadunud. Samuti on need värsked rebased võitnud mitmeid väiksemaid võistlusi: ristimispäeval suutsid tantsijad Arseni ja Loretta saavutada Dance Battle’is 1. Koha, samuti krooniti siis Oliver ja Marjanna Mr ja Mrs Rebaseks. Kuid ega ka selle klassi nimi määrimata pole. Õpetajate päeval saatsid abituriendid kogu 10.B klassi libadirektori juurde manitsust saama, aga kabinetti saabusid lustakad noored muidugi üksmeelselt lauldes ja rongkäigus tantsides.

10.B klassi tunneb alati ära punapeade Liisi ja Jaagupi järgi, keda klassikaaslased naljatlevalt õeks-vennaks kutsuvad. Jaagup aka Jax suudab klassi vähemalt korra päevas laginal naerma panna nii oma humoorika olemuse kui ka omapäraste käeliigutustega. Või kui kuulete koridoris Joosepit laulmas: “Õunad, seened, muruniiduk… sõidame!”, on kohe aru saada, et tegemist on just selle keskkonna-majanduse klassiga, kellest gümnaasiumi lõpuks saavad tõelised maailmamuutjad.


10.C klass: rebastest multiseltskonnaks!



Pärast suvekooli tutvumispäeva on 10.C klass iga päevaga aina lähedasemaks muutunud. Kui juhtub äärmiselt haruldane olukord, et energiline C klass väsib või millegi üle kurvastab, siis päästab päeva nende särav klassijuhataja Kerstin Vessik, kes tõstab tuju ja toob klassi jaoks taas päiksekiired välja. Kui Vessik on ülejäänud koolipere jaoks üks positiivsemaid õpetajaid, siis oma klassi jaoks on ta lausa kullatükk, sest Kerstini on paljude õpilaste lemmikõpetaja.

Selle multimeediaklassi tunneb ära nende värvikirevuse ja elava loomu järgi. Õigel ajal ja õiges kohas suudetakse ka ilma ruuporita kõigist valjemad olla. Samas on ka hetki, mil näete koridoris C klassi õpilasi pärast rasket ajude ragistamist põrandal puhkamas, misjärel aga suudavad nad taas, kaamerad käes, ringi joosta. Tunnis ollakse siiski alati väga kombekad ning kõik oskavad õpetajat välja vihastamata korralikult tööd teha.

Nagu paljud teised klassid ei ole ka 10.C klassi piirdunud koolimajas õppimisega, vaid ikka ja jälle avastatakse maailma ka väljaspool kooliseinu. Terve satsi lemmikretk on siiani reis Lihulasse, kus lisaks Matsalu filmifestivalil osalemisele tähistati ka Kaspari sünnipäeva lausa kolmekordse sünnipäevalaulu esitamisega. Samalt reisilt said noored ka eluks vajaliku teadmise, miks veiseliha küpseb kauem kui kanaliha.

Vaatamata suurele naljatlemisele ja tunnivälistele tegevustele, ennustavad klassikaaslased üksteisele tulevikuks suuri ja tähtsaid ameteid. Nimelt hiljutisel jalgpallinädalal võidetud gümnaasiumiastme 1. koht lubab arvata, et Andreasest saab tõeline vutistaar. Ega Andreas üksi tippsportlaseks hakka, ka Kauril tasuks alustada discgolfi karjääri. Multimeediaklassis peab alati olema ka korralik IT spetsialist, kelleks 10.C klassis on ilmtingimata Tristan. Liisile sobib kindlasti presidendi amet. Seda, kas need ennustused paika peavad või mitte, ei saa me lähiajal teada. Küll aga on kindlamast kindlam, et ka praegu veel kaugel olev 12. klassi lõpp ei lahuta nende noorte iseseisvat ja edukat kampa.


Peoloomadest diskodeekad



D klassidele omaselt on ka 51.d puhul tegu väga kireva ja valjuhäälse seltskonnaga, kes ei karda viibida kaaslaste pideva tähelepanu all. Kui üle koridoride on kuulda läbilõikavat lauluhäält, on üsna kindlasti tegu just diskodeekatega, kes iga päev laulu saatel meeleolu üleval hoiavad. 10.D klassist sirguvad kahtlemata tulevased nimekad näitlejad ja kirjanikud.

Aktiivsed ja energilised Duracell’i jänesed on enda kaitsva tiiva alla võtnud matemaatikaõpetaja Ülle Aviste. Isegi, kui reaalainetes pole tegu just kõige helgemate peadega, on Ülle siiski neile väga armas ja kallis.

Esimese kuuga on 10.D südameisse pugenud ka teatrikate inglise keele õpetaja Katrin Linnap ja kirjandusõpetaja Maret Varblas.

Esimese ühise toreda mälestusena meenub D klassile rebastesinädalal aset leidnud “avalikustamine” Kolga mõisas, mille nende tublid ja tragid jumalad suure töö ja vaeva tulemusena korraldasid.

Üle kõige armastab 10.D klassikaaslaste sünnipäevade tähistamist, üheskoos naljatamist, naermist ning muidugi ka üksteisele kaasaelamist ja plaksutamist. Jah, aplodeerimine on selle klassi jaoks tükike igast päevast - plaksutatakse siis, kui keegi vastab õigesti, kui keegi vastab valesti või kui lihtsalt tundub, et pole jälle ammu plaksutada saanud.

“Ah et mina olen teerull ja tema on Ferrari vä?!”

“Meil oli matemaatikas töö. 7 õpilast 35st said positiivse hinde. Ülejäänud läksid järeltööle.”



Pildid: Erakogu(d); Kaur Tõra; Tormi Virkkunen




113 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page