top of page
Search
  • Kristo Saarna

Kaur Tõra suured teod koomikuna

Updated: Dec 21, 2020

Ilmselt meeldivad paljudele naljakad inimesed. Naljad muudavad meie koolipäevad rõõmsamaks, teevad klassi ühtsemaks ja loovad mälestusi. Vähesed on aga professionaalsed naljategijad, kes regulaarselt ka võõraid inimesi lõbustavad. Meie kooli 10.d klassis käib poiss, kes sellega regulaarselt tegeleb. Selleks on Kaur Tõra. Kaur oli nõus meile oma põnevast hobist rääkima.


Stand-upiks nimetatakse seda, kui inimene jagab laval oma mõtteid, nalju või kogemusi. Tekst, mida esitatakse, on inimese enda kirjutatud ning alguses esitatakse neid “Open Micidel”. “Open Miciks” nimetatakse õhtut, kus saavad esineda uued ja vanad koomikud ning katsetada uut materjali. Kõige võlu on see, kui laval olev koomik suudab tekitada “dialoogi” oma publikuga.


Kaur jõudis stand-upini läbi Youtube’i. Ta sattus erinevate koomikute videotele ja kuuldu hakkas meeldima. Suure tõuke andis juhuslikult nähtud Comedy Estonia aastavahetuse show. Ühel hetkel hakkas ta käima “Open Micidel”, mille avastas tänu Ari Matti Mustoneni ja Mikael Meema podcastile.


Ja sedasi see kõik läks. Esitustel räägib ta tavaliselt oma nädalast, mõnest huvitavast seigast, mis on silma jäänud või apsakast, mis juhtunud. Ta nendib, et suuri ja pikki lugusid tal veel pole, millest rääkida, sest on nii noor. Kooli kõrvalt üritab ta jõuda lavale vähemalt kaks korda nädalas. Minule on alati tekitanud hirmu see tunne, kui kuulaja ei naera puändi kohal, mis peaks naerma ajama. Selle peale vastas koomik, et seda juhtub kõikidel, ka parimatel. Selles seisnebki stand-upi võlu: sa ei tea kunagi, kas materjal “töötab” rahva peal või mitte. Samas tunnistab ka tema, et see pole hea tunne, kui nali “ei tööta”, kuid pole midagi parata. Tuleb lihtsalt edasi minna, proovida naljaga veel sügavamale minna ja äkki saab lõpuks siiski publikult selle muige kätte. Mind huvitas veel, kuidas saaks huviline stand-upiga alustada ning kas selleks on vaja mingeid eeldusi. Kaur ütleb, et tegelikult ei ole. Isegi naljakas ei pea kohe alustades olema, sest kõik on õpitav. On vaja vaid natuke julgust ja tahtejõudu ning siis on aeg kirjutada oma esinemissoovist Comedy Estoniale.

Kaur esineb iganädalaselt Comedy Estonia “Open Micidel”. Seega, kes pole meie koolikaaslast veel rahvast naerutamas näinud, minge ja naerge terviseks!



150 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page