top of page
Search
  • Rasmus Alvar Jõekaar

Koogimüük - novembri kokkuvõte

Novembris saime nautida koogimüüki päris mitmel nädalal. Alanud uue kuu ja ühtlasi jõuluaja algusega oleks paslik teha novembrikuu koogimüügist ülevaade.


Katharina Kaljuste küpsetas 3. novembril šokolaadi-passioni koogi, mis osutus hitiks. Ta tegi seda esimest korda, aga kook õnnestus hästi. Katharina otsustas selle koogi kasuks, sest see nägi väga uhke välja ja talle endale meeldib passion väga. Retsept on selline tüüpilise koogi koostisosadega, aga silma torkavad šokolaad ja passionipüree. Katharina küpsetas ka 10. novembriks, millal võis letil näha viimase minuti marjamuffineid. Katharina teeb küpsetisi ka suuremates kogustes ja see on üsna märkimisväärne.


Päike Triinu Tamm küpsetas 3. novembril ehk šokolaadi teemapäeval küpsetamata vegan-šokolaadikoogi. Ta oli seda ka varem teinud rebaste ristimise ajal, kuna ta jumal on vegan. Kook on üsna lihtne ja selles on vähe koostisosi, peamine on kookospiim. 1. detsembri koogimüügini polnud Päike seda veel ise maitsta saanud, kuigi oli seda nii mitmel korral teinud.


Helena Angela Kiisler valmistas ise pulgakomme, mõeldes retsepti ka ise välja. Pulgakommid koosnesid purustatud klaaskommidest ja parajast ahjukuumusest. Kommid läksid letil kiirelt nagu soojad saiad, sest olid lihtsad, odavad ja kellele ikka pulgakommid ei meeldiks.


Juustupulgad, mille tõi müüki Kaisa Lotte Retsä, võis leida letilt 17. novembril. Kaisa ütleb, et valis juustupulgad, sest need on lihtsad ja maitsvad. Osadesse pulkadesse oli lisaks juustule pandud veel pitsamaitseainet või küüslauku. Kui ta juustupulki küpsetas, läksid need ootamatult suureks ahjus ja üllatus oli suur, kui need ahjust välja said võetud.


Niisiis oli eelmisel kuul võimalik saada koolis igal kolmapäeval imelise maitseelamuse osaliseks. Loodetavasti ka tuleval kuul on, millest kirjutada.



27 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page