top of page
Search
  • Kristo Saarna

Avatus ja sõbralikkus ehk meie õpilasesinduse presidendi trumbid

Igal Eesti koolil on kohustus moodustada oma õpilastest õpilasesindus. Need noored esindavad kooli teisi õpilasi suhtluses juhtkonnaga ja seisavad nende heaolu eest. Sellel aastal on meie kooli õpilasesinduse presidendiks 10. a klassi õpilane Mirjam Maasalu.

Mirjam on kooli õpilasesindusse kuulunud juba 5. klassist saadik. 8. klassis valiti ta Noorteparlamendi juhiks ning 9. klassis oli tal kandev roll õpilasesinduse asepresidendina. Ilmselgelt on neiul selle ajaga kogunenud palju teadmisi ja ideid ning sellel õppeaastal on Mirjam koolinoorte peaesindaja ehk ÕE president.

Enne juhiks saamist tundus Mirjami jaoks presidendi roll väga mahukas, kuid samas äge. Tegelikkuses pole see nii hirmus, kui algul tundus. Ta ütleb, et tema ümber on palju aktiivseid ja ägedaid noori, nii et hätta ta ei jää. Juhina tuleb õpilasesindusele palju aega pühendada ja mõnikord teisi ja ennast utsitada, kuid üldjoontes on siiani olnud väga tore kogemus.

Oma trumpideks peab Mirjam avatust ja sõbralikkust. Teda ei vaadata kui autoriteeti, vaid kui õpilast, kelle juurde võib oma mõtete ja probleemidega alati pöörduda.

Mirjam tunneb, et sooviks veel paremini osata liikmeid kaasata, et kõik oleks motiveeritud õpilasesindusele pühenduma ja oma aega sinna alla panema.

Õpilasesinduse juhtimisel peab juht lähtuma igast liikmest ja iga liikme kaasatusest. ÕE kaotaks sisuliselt oma mõtte, kui kõigi arvamust ei arvestataks, ideid ei kuulataks ja probleeme ei lahendataks. Ta püüab olla oma töös ja ülesannetes järjepidev ning julgustada kõiki õpilasi ja ka õpetajaid oma murede või hoopis ägedate ideedega pöörduma õpilasesinduse poole.

Mirjamil on plaanis sellel õppeaastal kindlasti korraldada mõni äge projekt ja luua kooli õhkkonda veelgi paremaks.




120 views0 comments

Recent Posts

See All

KOSMILINE SUVEHOROSKOOP ‘22

Üldine ennustus: Õhus on armastust. Õhus on kiile. Tulemärk JÄÄR (20. MÄRTS - 19. APRILL) Ära jää kummi venitama ning tee kõik oma tegemised õigeaegselt ära, muidu osutub kooliaasta lõpp täitsa piduse

Suur reede ei ole vaid koolist vaba päev

Sel aastal on suur reede viieteistkümnendal aprillil. Selle tähtpäevaga meenub õpilastele kindlasti koolist vaba päev. Suure reedega kaasneb ka lihavõtete ehk argikeeli munadepüha tähistamine. Seda 19

Post: Blog2_Post
bottom of page